kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. @ cukier_27274505_Frog 974 - Fotolia.comTylko 16 procent Polaków w swojej diecie stosuje produkty zawierające w swoim składzie niskokaloryczne substancje słodzące – wynika z badania przeprowadzonego przez INSE Research. Co piąty ankietowany był zdania, że słodziki nie mają korzystnego wpływu na nasze zdrowie. Wątpliwości dotyczące substancji słodzących w diecie rozwiewa prof. Magdalena Olszanecka-Glinianowicz, Prezes Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością.
 
 
fot. Sofa Restaurant & BarWspółcześnie istnieje silna symbioza pomiędzy sztuką a nową technologią i nauką. Łączy je przede wszystkim akt tworzenia, dający początek nowym trendom. Sama sztuka czerpie inspiracje z różnych dziedzin, m.in. z produktów spożywczych. Podobnie nauka i technologia znalazły nić łączącą je z odrębnymi dziedzinami. Stają się materiałem twórczym dla nowych nurtów takich jak bio-art, nano-art czy sztuka robotyczna. Wysoko rozwinięte technologicznie kierunki dotarły również do gastronomii.
 
 
fot. agencja-ltm.plKolorowe produkty z dużą ilością konserwantów, gazowane napoje, kaloryczne słodycze kuszące ze sklepowych półek – racjonalne odżywianie i odpowiedni wybór składników spożywczych to dziś prawdziwe wyzwanie. Tylko nieliczni z nas wiedzą, co i w jakich ilościach jeść, aby nie szkodzić swojemu organizmowi.
 
 
Jedzenie to paliwo napędzające organizm człowieka i jednocześnie rozkosz dla podniebienia. Pomimo tego, na świecie marnuje się jego ogromną ilość. Wpływa to negatywnie nie tylko na ekonomię, ale również ekologię, a ponadto jest też niekorzystnie odbierane przez społeczeństwa. Potwierdzają to wyniki badania, drugiej edycji World Menu Report, zrealizowanego na zlecenie firmy Unilever Food Solutions.
 
 
fot. LidlPolskie produkty mięsne i mleczne nie mają sobie równych. Wytwarzane według tradycyjnych receptur cieszą podniebienia smakoszy w Polsce, ale również w Europie. Zaś europejskie smaki coraz częściej goszczą na naszych stołach.
 
 
fot. Sofa Restaurant & BarTrendy w gastronomii zmieniają się niemal tak często, jak w modzie. To czym zachwyca się elita szybko ląduje na imprezach firmowych, a następnie funkcjonuje w szerokim obiegu dopóty, dopóki wszystkim się nie znudzi. Jakkolwiek, istnieją potrawy, które nigdy nie powszednieją, a jednocześnie posiadają właściwości uspokajające i poprawiające humor. Ich siła przez lata urosła do rangi fenomenu, który określają dwa słowa – comfort food.
 
 
fot. HybridSys / sxc.huChleb jest niezbędnym elementem naszej codziennej diety, pod warunkiem, że zawiera zdrowe składniki i zostanie odpowiednio wypieczony. Czym zatem kierować się przy jego zakupie?
 
 
Dobre kalorie to takie, które nie tylko zaspokajają głód, ale także dostarczają wielu cennych składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz odpowiedzialnych za wygląd naszej skóry, włosów i paznokci.
 
 
© Miss Alva - Fotolia.comAkcja niekupuj3.pl zyskuje coraz więcej sympatyków. Do grona osób niejedzących jajek z kodem numer 3, czyli pochodzących z chowu klatkowego dołączyli: Magdalena Różczka, Kasia Kowalska, Reni Jusis, Katarzyna Skrzynecka, Karolina Muszalak, Krzysztof Globisz, Marcin Kwaśny, Krzysztof Ibisz.
 
 
Jabłko kupione w tradycyjnym supermarkecie przechodzi średnio przez ręce 11 osób, zanim trafi do kuchni nabywcy. Ten sam towar zamówiony w Internecie dotykany jest tylko 3 razy, wynika z badań amerykańskiego internetowego sklepu spożywczego Homegrocer.com.
 
 
Strony: [1] [2] następna »