kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. Sałatka z jarmużemJarmuż jest odmianą kapusty o długich, kędzierzawych liściach tworzących rozetę. Skąd wzięła się ostatnimi czasy moda na jarmuż? Opowiadają eksperci Knorr: żywieniowiec Iwonna Niegowska oraz Piotr Murawski, szef kuchni.
 
 
fot. Międzybrodzki Makaron - zupa szparagowaSzparagi to skarbnica składników odżywczych - minerałów i witamin. Zwykle najlepiej smakują gotowane na parze lub wodzie, ale można z nich przygotować też inne potrawy, np. zupę. Proponujemy prosty przepis na zupę ze szparagów z makaronem.
 
 
fot. Chłodnik ogórkowyDawniej chłodniki cieszyły się w Polsce ogromną popularnością, ale na szczeście po etapie zapomnienia, znów przeżywają swój renesans. To idealne zupy na upalne dni, a do tego przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Oto przepisy na sezonowe zupy - chłodniki inspirowane światową kuchnią.
 
 
fot. Dorsz w cieście piwnymChmielowy trunek kojarzony jest głównie jako dodatek do kiełbasy i karkówki przyrządzanej na grillu. Piwo powoli zaczyna jednak wkraczać na salony – staje się ważnym składnikiem popularnych dań. Oto kilka podpowiedzi, jak wykorzystać piwo do przygotowania znanych potraw.
 
 
fot. foodpandaChociaż jesień w kuchni zwykle kojarzy nam się z grzybami, to nie można zapominać, że o tej porze roku warta uwagi jest także dynia. Dania z niej coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Dynia jest popularnym warzywem w krajach azjatyckich, ale Polacy, zaczynają powoli doceniać jej smak – wynika z raportu Foodpanda.pl – serwisu do zamawiania jedzenia w sieci.
 
 
fot. Światowy Dzień MakaronuKochasz jeść makaron? Dziś masz swoje święto. 25 października obchodzimy bowiem Światowy Dzień Makaronu. Polacy z każdym rokiem spożywają go więcej, zastępując nim ziemniaki i ryż. Obecnie zjadamy 157 tysięcy ton makaronu rocznie, co oznacza, że na osobę przypada około 4 kg tego produktu.
 
 
© Lsantilli - Fotolia.comChoć zupy to jedna z najczęściej przyrządzanych potraw, uzyskanie naprawdę satysfakcjonującego rezultatu nie jest łatwe. Nie wystarczy wrzucenie do garnka garści składników i zalanie ich wodą, smaczna zupa to efekt odpowiedniego połączenia dobrze dobranych składników i przypraw. Istnieje szereg zasad, których stosowanie daje szansę na ugotowanie smacznej i apetycznie wyglądającej zupy.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »