kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. Sałatka z jarmużemJarmuż jest odmianą kapusty o długich, kędzierzawych liściach tworzących rozetę. Skąd wzięła się ostatnimi czasy moda na jarmuż? Opowiadają eksperci Knorr: żywieniowiec Iwonna Niegowska oraz Piotr Murawski, szef kuchni.
 
 
fot. Międzybrodzki Makaron - zupa szparagowaSzparagi to skarbnica składników odżywczych - minerałów i witamin. Zwykle najlepiej smakują gotowane na parze lub wodzie, ale można z nich przygotować też inne potrawy, np. zupę. Proponujemy prosty przepis na zupę ze szparagów z makaronem.
 
 
fot. Chłodnik ogórkowyDawniej chłodniki cieszyły się w Polsce ogromną popularnością, ale na szczeście po etapie zapomnienia, znów przeżywają swój renesans. To idealne zupy na upalne dni, a do tego przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Oto przepisy na sezonowe zupy - chłodniki inspirowane światową kuchnią.
 
 
fot. Dorsz w cieście piwnymChmielowy trunek kojarzony jest głównie jako dodatek do kiełbasy i karkówki przyrządzanej na grillu. Piwo powoli zaczyna jednak wkraczać na salony – staje się ważnym składnikiem popularnych dań. Oto kilka podpowiedzi, jak wykorzystać piwo do przygotowania znanych potraw.
 
 
fot. foodpandaChociaż jesień w kuchni zwykle kojarzy nam się z grzybami, to nie można zapominać, że o tej porze roku warta uwagi jest także dynia. Dania z niej coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Dynia jest popularnym warzywem w krajach azjatyckich, ale Polacy, zaczynają powoli doceniać jej smak – wynika z raportu Foodpanda.pl – serwisu do zamawiania jedzenia w sieci.
 
 
fot. Światowy Dzień MakaronuKochasz jeść makaron? Dziś masz swoje święto. 25 października obchodzimy bowiem Światowy Dzień Makaronu. Polacy z każdym rokiem spożywają go więcej, zastępując nim ziemniaki i ryż. Obecnie zjadamy 157 tysięcy ton makaronu rocznie, co oznacza, że na osobę przypada około 4 kg tego produktu.
 
 
© Lsantilli - Fotolia.comChoć zupy to jedna z najczęściej przyrządzanych potraw, uzyskanie naprawdę satysfakcjonującego rezultatu nie jest łatwe. Nie wystarczy wrzucenie do garnka garści składników i zalanie ich wodą, smaczna zupa to efekt odpowiedniego połączenia dobrze dobranych składników i przypraw. Istnieje szereg zasad, których stosowanie daje szansę na ugotowanie smacznej i apetycznie wyglądającej zupy.
 
 
Strony: [1]

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»