kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© fotoali - Fotolia.comKąpiel pod prysznicem to nie tylko relaks i pielęgnacja. To także czas na poświęcenie uwagi naszemu zdrowiu. Wywołując częste skurcze mięśni, zimna woda jest w stanie wzmocnić ich kondycję i dodać ciału wigoru.
 
 
© Tim UR - Fotolia.comW upalne dni powinniśmy pić znacznie więcej wody, aby wspomagać organizm, który musi zmagać się z wyższą temperaturą otoczenia. Oto siedem prostych wskazówek dotyczących pozytywnego nawodnienia, które przygotowali organizatorzy kampanii „Woda na start”.
 
 
fot. RevitacellW miesiącach zimowych nasza skóra narażona jest na przesuszenie. Nie sprzyja jej wiele czynników, nie tylko niska temperatura. Dlaczego w czasie zimy doświadczamy podrażnień skóry? Jak sprawić, aby nawet w czasie największych mrozów wyglądać kwitnąco?
 
 
© monticellllo - Fotolia.comOstatnio pogoda jest dla nas nieco bardziej łaskawa i możemy cieszyć się dużą ilością słońca. W takie dni zwykle nie mamy dużego apetytu, a raczej odczuwamy większe pragnienie – to skutek wysokich temperatur, które powodują, że tracimy wiele składników, których potrzebuje organizm. Dieta na upalne dni powinna składać się przede wszystkim z większej ilości płynów i potraw lekkostrawnych, świeżych owoców i warzyw.
 
 
© Yuri Arcurs - Fotolia.comKażdy z nas chce mieć śnieżnobiały, a przy tym zdrowy uśmiech. Co do wpływu odżywiania na stan naszego uzębienia raczej nie trzeba już nikogo przekonywać. Jakie produkty niekorzystnie wpływają na nasze zęby, a które poprawiają kondycję jamy ustnej i hamują rozwój próchnicy?
 
 
© Giedrius - Fotolia.comW ciągu ostatnich dwóch lat rachunki za wodę w Polsce wzrosły o ponad 40 procent i przypuszczalnie w najbliższym czasie trzeba spodziewać się ich dalszego wzrostu. Jeden człowiek zużywa przeciętnie od 150 do 200 litrów wody dziennie, ale tylko 10 do 20 litrów przeznaczona jest do picia i przygotowywania posiłków. Reszta zużywana jest m.in. do kąpieli, mycia, prania, spłukiwania toalet czy pielęgnacji roślin. Oszczędzanie wody staje się obecnie koniecznością, nie tylko ze względu na ekologię, ale ze względów ekonomicznych.
 
 
fot. PAHWedług danych Światowej Organizacji Zdrowia jedna dziewiąta mieszkańców Ziemi cierpi z powodu pragnienia i schorzeń wywołanych spożywaniem zanieczyszczonej wody. W związku z przypadającym na 22 marca Światowym Dniem Wody Polska Akcja Humanitarna (PAH) zwraca uwagę na fakt, że dla wielu milionów ludzi na świecie dostęp do wody pitnej to nadal luksus. Obchodom Dnia Wody towarzyszyć będzie specjalny happening, a 23 marca w Muzeum Etnograficznym będzie mieć miejsce spotkanie z pracownikami PAH dotyczące problemu braku dostępu do wody pitnej.
 
 
©  Arpad Nagy-Bagoly - Fotolia.comZalania to częste przyczyny uszkodzeń telefonów komórkowych, które trafiają do naprawy. Serwisy przyjmują rocznie kilka tysięcy tego typu zleceń. Każda płyta główna reaguje inaczej na zamoczenia, reakcja jest uzależniona od rodzaju płynu oraz miejsca zalania. Wbrew panującym opiniom, prawie nigdy nie wystarczy tylko osuszyć telefon lub laptop. Zdarza się jednak, że jest to skuteczne działanie.
 
 
© Elena Stepanova - Fotolia.comWoda odgrywa ważną rolę w codziennej diecie każdego człowieka – a zwłaszcza bardzo małego człowieka, który dopiero wyrabia sobie nawyki żywieniowe. Niestety, jak pokazują badania Centrum Zdrowia Dziecka
i Fundacji Nutricia, polskie mamy zbyt często zapominają o znaczeniu wody w żywieniu niemowląt, chociaż to właśnie woda jest najlepszym pierwszym napojem dziecka. Warto o tym pamiętać szczególnie w upalne lato.
 
 
Okazuje się, że walory smakowe napojów są dla Polaków bardzo ważne. Zgodnie z badaniami Millward Brown , aż 78% z nas uważa smak za czynnik decydujący o wyborze napoju, zaś 35% deklaruje, że dzięki niemu wypijają więcej płynów.
 
 
Strony: [1] [2] [3] następna »

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »