kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. vorwerk.comSzparagi, oprócz niewątpliwych walorów smakowych, posiadają jeszcze jedną zaletę - są źródłem witamin C, B, K, a także soli mineralnych, żelaza, potasu, fosforu oraz przeciwutleniaczy. Te lekkostrawne i niskokaloryczne warzywa mają także właściwości oczyszczające organizm. Wpływają również pozytywnie na pamięć i koncentrację.
 
 
fot. Szparagi z kurczakiem i makaronemSą bardzo niskokaloryczne, pożywne i zawierają błonnik pokarmowy. Szparagi, bo o nich mowa, to warzywa o bogactwie witamin i substancji odżywczych. Z każdym rokiem Polacy chętniej po nie sięgają, doceniając ich wyjątkowy smak. Oto prosty przepis na szparagi z kurczakiem i makaronem.
 
 
fot. Międzybrodzki Makaron - zupa szparagowaSzparagi to skarbnica składników odżywczych - minerałów i witamin. Zwykle najlepiej smakują gotowane na parze lub wodzie, ale można z nich przygotować też inne potrawy, np. zupę. Proponujemy prosty przepis na zupę ze szparagów z makaronem.
 
 
fot. @ owoce_44492667_Kasia Bialasiewicz - Fotolia.comW sezonie letnim porzucamy jedzenie ciężkich i tłustych potraw, do czego przyczyniają się wysokie temperatury. Pogoda zdaje się zmuszać do zmiany nawyków żywieniowych. Jak w prosty sposób dokonać metamorfozy dotychczasowej diety bez liczenia kalorii w czasie wakacyjnego urlopu? Jak tego dokonać, podpowiada Anna Różyk – ekspert ds. żywienia współpracujący z marką Lubella.
 
 
fot. MAKROKuchnia niemiecka jest różnorodna i pełna ciekawych smaków - zapewniali gospodarze i goście spotkania w MAKRO Centrum Rozwoju Firm, stanowiącego część polsko-niemieckiego festiwalu nowoczesnego sąsiedztwa „Sąsiedzi – Nachbarn 2.0”.
 
 
Strony: [1]

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»