kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© Veronika Vasilyuk - Fotolia.comNasze włosy, podobnie jak skóra potrzebują specjalnej dbałości, aby były piękne i lśniące. Szczególną uwagę musimy poświęcić im latem, kiedy słońce wyjątkowo silnie je wysusza. Pielęgnację włosów należy dopasować do ich rodzaju. Obecnie na rynku dostępne są szmapony, odżywki i maseczki spełniające wymagania nawet najbardziej wymagającej czupryny. Należy pamiętać również o odpowiednim doborze kosmetyków do układania włosów - żeli, pianek, lakierów i innych. Latem warto zwrócić szczególną uwagę, czy kosmetyki do pielęgnacji czy układania włosów mają filtry UV. Włosy też warto chronić przed działaniem szkodliwych promieni słonecznych, chociaż nie jest to aż tak istotne jak w przypadku skóry.
 
 
fot. JoannaW ciągłym pośpiechu i natłoku zajęć nie zawsze jest czas by w trakcie każdego mycia odpowiednio pielęgnować włosy. I choć obiecujemy sobie, że wieczorem położymy maskę lub odżywkę nie zawsze jednak starcza nam na to siły i chęci.
 
 
© LanaK - Fotolia.comPiękne, błyszczące i zdrowe włosy to marzenie każdej z nas. Marzenie, które teraz, wiosną wydaje się coraz mniej możliwe do spełnienia. Włosy po zimie wypadają, są matowe, kruche i trudniej je ułożyć. Na szczęście z pomocą nowoczesnych środków możemy szybko poprawić ich kondycję i wygląd. Jak się do tego zabrać?
 
 
© Foxy_A - Fotolia.comWiosna to ta pora roku, kiedy większość z nas postanawia „zrobić coś z głową”, a najczęściej owo „zrobienie” to zmiana koloru włosów. Przygrzewające coraz mocniej słońce uwidacznia spustoszenia, jakich na naszej głowie dokonała zima: włosy są matowe, jakby wyblakłe, często z brzydkimi odrostami.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»