kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. sałatka z truskawkami KnorrTruskawki są niewątpliwie symbolem lata. Dla wielu z nas to przysmak, którego nie jesteśmy w stanie sobie odmówić i przez to spożywamy te owoce w dużych ilościach. Choć lubimy je jeść z cukrem, czy jogurtem, warto skusić się na nieco inny sposób ich podania. Truskawki mogą z powodzeniem królować w sałatkach i to niekoniecznie owocowych.
 
 
fot. Sałatka z malinami, twarogiem i szpinakiem. KnorrW sierpniu możemy delektować pysznymi, letnimi owocami. Nieważne, czy zbierzemy je we własnym ogrodzie, znajdziemy w lesie czy wreszcie kupimy na targowisku. Letnie owoce to doskonałe źródło składników odżywczych i witamin. Warto po nie sięgać często, zwłaszcza o tej porze roku i przyrządzać lubiane przez wszystkich sałatki.
 
 
© daffodilred - Fotolia.comFrancuzi smarują nim bagietki, Włosi zdobią przystawki. W Kornwalii spożywa się z nim egzotyczne kanapki, w Niderlandach popularne matiasy, a w Belgii frytki. Majonez ma swoje miejsce także i w polskiej kuchni. Decyduje nie tylko o smaku potrawy, ale także dodaje jej finezji i aromatu, a kiedy trzeba tuszuje niepowodzenia. Do jakich potraw Europejczycy najczęściej stosują majonez?
 
 
Pełna różnorodności, aromatycznych przypraw, świeżych ziół i warzyw kuchnia śródziemnomorska zachwyca, sprawia przyjemność w przyrządzaniu i jest - co bardzo ważne - zdrowa. Wykwintny smak jej potraw pozwala odkryć to, co najlepsze w jedzeniu...
 
 
To ważny składnik potraw wszystkich tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać. Jogurt jest lekkostrawny i dostarcza organizmowi o połowę mniej kalorii niż 18 proc. śmietana i aż dziewięć razy mniej niż majonez.
 
 
Strony: [1]

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»