kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakallandKiedy wiosna budzi przyrodę do życia, zmiany powinny nastąpić również na naszych talerzach. Zielony to obowiązujący kolor tej wiosny w każdej kuchni. Kusząco i apetycznie wyglądają przecież nowalijki połączone z chrupiącymi dodatkami i suszonymi owocami. Dzięki nim zyskamy energię, ale też pomożemy zdrowiu. Oto kilka przepisów na chrupiące sałatki.
 
 
fot. Sałatka ze szparagami i owocami gojiJagodę goji uważa się za najzdrowszy owoc na świecie, przede wszystkim z uwagi na bardzo dużą zawartość witaminy E i C. Ten pochodzący z Dalekiego Wschodu owoc jest wykorzystywany z powodzeniem w kuchni i to nie tylko orientalnej.
 
 
fot. Sałatka z jarmużemJarmuż jest odmianą kapusty o długich, kędzierzawych liściach tworzących rozetę. Skąd wzięła się ostatnimi czasy moda na jarmuż? Opowiadają eksperci Knorr: żywieniowiec Iwonna Niegowska oraz Piotr Murawski, szef kuchni.
 
 
fot. Kuskus z wołowiną. KnorrKuskus to małe okrągłe ziarenka, które po zalaniu wodą pęcznieją i po krótkim czasie są gotowe do spożycia. To odmiana kaszy, która coraz częściej gości na naszych stołach. Jej ogromną zaletą jest szybkość przygotowania i przyjemny smak. Jak szybko wyczarować pyszny obiad z dodatkiem kaszy kuskus podpowiada Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
 
 
fot. Włoska sałatka caprese z malinami. KnorrPolacy kochają pomidory - bez nich nie byłoby pysznej zupy, zdrowych kanapek czy wreszcie sosów do pizzy i makaronów. Pomidory najlepiej smakują pod koniec lata i wczesną jesienią. Jakie dania z pomidorów przygotowywać o tej porze roku podpowiadają szefowie kuchni Knorr. Komu zawdzięczamy obecność pomidorów na naszych stołach?
 
 
fot. Sałatka z malinami, twarogiem i szpinakiem. KnorrW sierpniu możemy delektować pysznymi, letnimi owocami. Nieważne, czy zbierzemy je we własnym ogrodzie, znajdziemy w lesie czy wreszcie kupimy na targowisku. Letnie owoce to doskonałe źródło składników odżywczych i witamin. Warto po nie sięgać często, zwłaszcza o tej porze roku i przyrządzać lubiane przez wszystkich sałatki.
 
 
fot. Sałatka włoska z mozarella. KnorrTo zaczątki nowej rośliny, które ostatnio cieszą się ogromną popularnością w naszych kuchniach. Kiełki, bo o nich mowa, są prawdziwą witaminową bombą – zawierają w sobie wiele składników odżywczych. Co ważne są nie tylko zdrowe, ale też i bardzo smaczne. Dzięki nim potrawy mają zdecydowany smak i przyjemnie chrupią pod zębami.
 
 
© monticellllo - Fotolia.comPolacy mają coraz mniej czasu dla siebie i bliskich, nic zatem dziwnego, że mają go też mniej na przygotowywanie posiłków. Wielu z nas ma jednak świadomość potrzeby zdrowego i regularnego odżywiania. Coraz chętniej zamawiając jedzenie przez Internet czy telefon wybieramy zdrowe menu. Wiosna to w końcu najlepsza pora, aby zasmakować pierwszych owoców i warzyw.
 
 
fot. ggWraz z odejściem zimy pragniemy zmienić coś w swoim wyglądzie, by z pierwszymi promieniami wiosennego słońca wyglądać i czuć się dobrze. Duży zastrzyk zdrowia i energii zapewnią nam dostępne o tej porze roku nowalijki. Finezyjnie przyrządzone i podane ucieszą wszystkie nasze zmysły.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »