kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakallandKiedy wiosna budzi przyrodę do życia, zmiany powinny nastąpić również na naszych talerzach. Zielony to obowiązujący kolor tej wiosny w każdej kuchni. Kusząco i apetycznie wyglądają przecież nowalijki połączone z chrupiącymi dodatkami i suszonymi owocami. Dzięki nim zyskamy energię, ale też pomożemy zdrowiu. Oto kilka przepisów na chrupiące sałatki.
 
 
fot. Sałatka ze szparagami i owocami gojiJagodę goji uważa się za najzdrowszy owoc na świecie, przede wszystkim z uwagi na bardzo dużą zawartość witaminy E i C. Ten pochodzący z Dalekiego Wschodu owoc jest wykorzystywany z powodzeniem w kuchni i to nie tylko orientalnej.
 
 
fot. Sałatka z jarmużemJarmuż jest odmianą kapusty o długich, kędzierzawych liściach tworzących rozetę. Skąd wzięła się ostatnimi czasy moda na jarmuż? Opowiadają eksperci Knorr: żywieniowiec Iwonna Niegowska oraz Piotr Murawski, szef kuchni.
 
 
fot. Kuskus z wołowiną. KnorrKuskus to małe okrągłe ziarenka, które po zalaniu wodą pęcznieją i po krótkim czasie są gotowe do spożycia. To odmiana kaszy, która coraz częściej gości na naszych stołach. Jej ogromną zaletą jest szybkość przygotowania i przyjemny smak. Jak szybko wyczarować pyszny obiad z dodatkiem kaszy kuskus podpowiada Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
 
 
fot. Włoska sałatka caprese z malinami. KnorrPolacy kochają pomidory - bez nich nie byłoby pysznej zupy, zdrowych kanapek czy wreszcie sosów do pizzy i makaronów. Pomidory najlepiej smakują pod koniec lata i wczesną jesienią. Jakie dania z pomidorów przygotowywać o tej porze roku podpowiadają szefowie kuchni Knorr. Komu zawdzięczamy obecność pomidorów na naszych stołach?
 
 
fot. Sałatka z malinami, twarogiem i szpinakiem. KnorrW sierpniu możemy delektować pysznymi, letnimi owocami. Nieważne, czy zbierzemy je we własnym ogrodzie, znajdziemy w lesie czy wreszcie kupimy na targowisku. Letnie owoce to doskonałe źródło składników odżywczych i witamin. Warto po nie sięgać często, zwłaszcza o tej porze roku i przyrządzać lubiane przez wszystkich sałatki.
 
 
fot. Sałatka włoska z mozarella. KnorrTo zaczątki nowej rośliny, które ostatnio cieszą się ogromną popularnością w naszych kuchniach. Kiełki, bo o nich mowa, są prawdziwą witaminową bombą – zawierają w sobie wiele składników odżywczych. Co ważne są nie tylko zdrowe, ale też i bardzo smaczne. Dzięki nim potrawy mają zdecydowany smak i przyjemnie chrupią pod zębami.
 
 
© monticellllo - Fotolia.comPolacy mają coraz mniej czasu dla siebie i bliskich, nic zatem dziwnego, że mają go też mniej na przygotowywanie posiłków. Wielu z nas ma jednak świadomość potrzeby zdrowego i regularnego odżywiania. Coraz chętniej zamawiając jedzenie przez Internet czy telefon wybieramy zdrowe menu. Wiosna to w końcu najlepsza pora, aby zasmakować pierwszych owoców i warzyw.
 
 
fot. ggWraz z odejściem zimy pragniemy zmienić coś w swoim wyglądzie, by z pierwszymi promieniami wiosennego słońca wyglądać i czuć się dobrze. Duży zastrzyk zdrowia i energii zapewnią nam dostępne o tej porze roku nowalijki. Finezyjnie przyrządzone i podane ucieszą wszystkie nasze zmysły.
 
 
Strony: [1]

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»