kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© Maria Brzostowska - Fotolia.comZmienna jesienna pogoda, oraz zimowy chłód sprawia, że w tym czasie szczególnie narażeni jesteśmy na przeziębienia i różnego rodzaju infekcje. Chcąc wspomóc organizm w walce z wirusami często sięgamy po witaminowe suplementy diety. Zapominamy, że jest prostszy i tańszy sposób na wzmocnienie organizmu, zanim kolejny raz kupimy syrop, czy pastylki przyjrzyjmy się temu, co jemy.
 
 
© Sea Wave - Fotolia.comMorskie ryby są dostępne w Polsce w formie mrożonych glazurowanych filetów, tusz lub kostki. Jednak w przypadku wielu produktów masa i objętość w trakcie obróbki cieplnej mogą zmniejszyć się nawet o połowę. Czy można coś zrobić, aby z trzech kawałków ryby przygotować obiad dla trzech osób a nie tylko dla jednej?
 
 
© dundersztyc - Fotolia.comStatystyczny Polak zjada tylko 13 kg rocznie ryb rocznie, podczas gdy inne narody nawet ponad 60 kg. Choć na ogół mamy świadomość właściwości zdrowotnych, które płyną ze spożycia ryb, to decydujemy się na dania rybne głównie w sezonie letnim i w czasie świąt Bożego Narodzenia.
 
 
fot. @ grill M.studio - Fotolia.comWiększość z nas lubi grillowane jedzenie. Majowy weekend to doskonała okazja, aby rozpocząć sezon na przyrządzanie potraw w ten sposób. Marka Mosso sprawdziła, jakie produkty najczęściej wybierają Polacy na grilla.
 
 
fot. OTO!SushiNa przestrzeni ostatnich kilkunastu lat sushi stało się bardzo modną potrawą wśród Polaków. Cenimy to danie za walory smakowe oraz estetyczne. Na jego temat powstało sporo różnych mitów, z którymi rozprawiła się załoga restauracji OTO!sushi.
 
 
fot. tuńczykJest jedną z najczęściej goszczących na naszych stołach ryb. Tuńczyk podbił serca Polaków -jemy go coraz chętniej. To ryba pyszna i zdrowa – prócz kwasów tłuszczowych omega-3 posiada łatwo przyswajalne białko, minerały i witaminy. W sezonie letnim możliwości przyrządzania tuńczyka jest sporo – każdy znajdzie coś dla siebie.
 
 
© Nailia Schwarz - Fotolia.comW oczekiwaniu na lepszą aurę coraz częściej myślimy o słonecznych plażach. Walka o piękną figurę powinna zatem rozpocząć się już teraz. Koniecznością jest oczywiście wzmożona aktywność fizyczna. Ćwiczenia to jednak nie wszystko, bo warto pamiętać o odpowiednio zbilansowanej diecie, która pomoże w spalaniu niechcianego tłuszczu. Jakie produkty przyspieszają nasz metabolizm?
 
 
© Gennadiy Poznyakov - Fotolia.comBadanie przeprowadzone ostatnio przez ekspertów z Instytutu „Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka” we współpracy z Fundacją Nutricia ujawniło duże niedobory witaminy D wśród polskich niemowląt. „Słoneczna witamina” jest nam niezbędna od poczęcia do późnej starości, jednak o jej odpowiednią ilość powinniśmy zadbać w szczególności w niemowlęctwie, bowiem jest potrzebna w procesie wzrostu i rozwoju.
 
 
„Śledzik", czyli ostatni dzień karnawału, wypada w tym roku we wtorek 23 lutego. Czemu akurat wtedy zajadamy się śledziem? Co ma do tego wielki karnawał? I jak się ma ten zwyczaj w Polsce do tradycji innych krajów? Wie niewielu...
 
 
Zima to okres, w którym słupek rtęci coraz częściej wskazuje temperatury minusowe. Dni są coraz zimniejsze, wietrzne i deszczowe. Nierzadko pada również śnieg. Brak światła słonecznego nie nasyca optymizmem. Czy można jednak przezwyciężyć falę ogarniającego zniechęcenia oraz ogólną apatię? Można, a nawet trzeba! W tym okresie niezwykle istotna będzie właściwie zbilansowana dieta.
 
 
Strony: [1] [2] następna »