kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© Studiotouch - Fotolia.com78 procent Polaków ma świadomość, że nadmiar soli w pożywieniu prowadzi do nadciśnienia tętniczego. Choć wiemy, że sól spożywana w dużych ilościach szkodzi, to jednak wciąż króluje w polskiej kuchni. Aż 60% z nas uważa, że potrawy bez tej substancji nie mają smaku.
 
 
fot. Zupa pomidorowa TABASCOWraz z październikiem przyszło ochłodzenie i pogorszenie pogody. Te zmiany nie wpływają na nas korzystnie - częściej się przeziębiamy i mamy gorsze samopoczucie. Czy istnieje sposób na uniknięcie jesiennych problemów ze zdrowiem? Można spróbować w naturalny sposób o wzmocnić odporność naszego organizmu, decydując się na zmianę menu w tym czasie.
 
 
© vgstudio - Fotolia.comZdarza się, że napięcie seksualne w związku wyraźnie opada. Zaczynamy się wtedy zastanawiać nad przyczyną takiej sytuacji. Jeśli chcemy przywrócić dawną temperaturę w związku, nie warto szukać ratunku w niebieskich tabletkach. Warto spróbować prostszych sposobów. Na początek pomyśleć o afrodyzjakach, które można "wkomponować" w romantyczną kolację we dwoje.
 
 
© Africa Studio - Fotolia.comZa kilka dni będziemy obchodzić Światowy Dzień Musztardy. Warto z tej okazji poznać kulisy powstawania tej popularnej i lubianej przez Polaków przyprawy. Musztarda bowiem jest produkowana od ponad 2000 tysięcy lat i ma niezwykłe zastosowanie. Jej „mekką” jest francuskie Dijon, a w Stanach Zjednoczonych w Mount Horeb na jej cześć otworzono nawet specjalne muzeum.
 
 
Czekolada z chili, schab z brzoskwiniami czy mięsna zapiekanka z dodatkiem cynamonu to rodzaje połączeń coraz częściej pojawiające się na polskich stołach. Czy zestawienie słodkiego smaku z nutką ostrego aromatu ma szanse na stałe zagościć w menu większości domów?
 
 
fot. abcdz2000  / sxc.huKuchnia azjatycka jest tak bogata w składniki, smaki, aromaty i przyprawy, jak wielki jest azjatycki kontynent. Choćby pobieżne zapoznanie się z jej bogactwem to prawdziwa proponuje transkontynentalna podróż kulinarna.
 
 
curry, fot. KowalewskiW dobie powszechnego procesu mieszania się kultur, mamy szansę wprowadzać do wielu sfer naszego życia ciekawe urozmaicenia, dzięki którym nasza codzienność staje się bardziej interesująca i barwna. Dzięki adaptowaniu pewnych elementów charakterystycznych dla odmiennych narodowości, monotonne z pozoru czynności stają się fascynującą wyprawą w nieznane.
 
 
Przyprawy nie tylko nadają potrawom smaku i aromatu, ale także mogą podnieść libido, wyzwolić energię bądź wzmocnić siły witalne. Wiele z nich jest bowiem afrodyzjakami. Bazylia, Goździki, Chilli, Gałka muszkatołowa, czy Imbir dodane do potraw są idealną propozycją na walentynkową kolację, a także na każdy romantyczny wieczór w roku.
 
 
© Elke Dennis - Fotolia.comZ jedzeniem jest jak z modą – pewne potrawy są po prostu na czasie, podczas gdy inne stopniowo stają się mniej pożądane na naszych stołach. Znawcy trendów ujawnili niedawno, jakie specjały będą na topie w 2007 roku. Przedstawiamy niektóre potrawy i kulinarne techniki, które warto wypróbować aby zachwycić gości lecz także samemu zaczerpnąć radość i satysfakcję tak z jedzenia, jak z jego przygotowywania.
 
 
© Jörg Beuge - Fotolia.comGlobalne ocieplenie klimatu ma jedną niezaprzeczalną zaletę: coraz lepiej rosną u nas rośliny pochodzące z południowych rejonów Europy. Warto to wykorzystać i założyć we własnym ogródku grządkę ziołową – świeże zioła nie tylko pięknie pachną i urozmaicają smak potraw, ale mają także właściwości lecznicze, a zawarte w nich olejki eteryczne odstraszają komary, meszki, nornice i ślimaki.
 
 
Strony: [1] [2] następna »

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»