kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakallandKiedy wiosna budzi przyrodę do życia, zmiany powinny nastąpić również na naszych talerzach. Zielony to obowiązujący kolor tej wiosny w każdej kuchni. Kusząco i apetycznie wyglądają przecież nowalijki połączone z chrupiącymi dodatkami i suszonymi owocami. Dzięki nim zyskamy energię, ale też pomożemy zdrowiu. Oto kilka przepisów na chrupiące sałatki.
 
 
fot. Szaszłyki z krewetekSezon grillowy sprzyja przyrządzaniu różnych mięs na ruszcie. Prócz kiełbasy i karkówki warto poeksperymentować z innymi połączeniami smaków. Oto dwa przepisy na oryginalne potrawy - grillowany filet z ziemniakami oraz szaszłyki z krewetkami.
 
 
fot. Świeże małże św. Jakuba, krem z parmezanu i szparagamiCzy są dania, które przywołują smaki i zapachy wakacji? Jeśli lubimy podróżować to z pewnością chętnie wspominamy smak świeżych ryb czy owoców morza, a wśród nich królują langustynki i małże św. Jakuba. Jak w prosty sposób przygotować z tych przysmaków pyszne dania podpowiada Michel Moran, popularny szef kuchni.
 
 
fot. łosoś z rusztu z sosem czosnkowymSprzyjająca aura sprawia, że chętniej decydujemy na przygotowywanie potraw w plenerze. A skoro plener, to oczywiście grillowanie. Zwykle decydujemy się na wrzucenie na ruszt kiełbasek i karkówki. Warto jednak spróbować nieco innego menu, które z powodzeniem można przygotować na grillu. Oto pięć ciekawych przepisów na dania z rusztu.
 
 
fot. LidlStare powiedzenie mówi: podróże kształcą. Nie można temu zaprzeczyć obserwując Polaków, którzy w miarę zwiększania częstotliwości odbywania zagranicznych wycieczek, chętnie poznają inne kultury i chcąc zachować choćby ich cząstkę, jeszcze chętniej kultywują je w Polsce. Tyczy się to między innymi, a może przede wszystkim światowych kuchni.
 
 
fot. TVNNa antenie TVN Style 8 kwietnia pojawi się nowy program kulinarny Nigelli Lawson – „Nigella ucztuje”. To kontynuacja wcześniejszego programu „Nigella gryzie”.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »