 To przepis dla miłośników papryki, którzy nie wyobrażają sobie wakacji bez przyrządzania dań z tego warzywa. Sierpień to doskonały czas na kulinarne eksperymenty z papryką w roli głównej.
 Są bardzo niskokaloryczne, pożywne i zawierają błonnik pokarmowy. Szparagi, bo o nich mowa, to warzywa o bogactwie witamin i substancji odżywczych. Z każdym rokiem Polacy chętniej po nie sięgają, doceniając ich wyjątkowy smak. Oto prosty przepis na szparagi z kurczakiem i makaronem.
 Czy niedzielne śniadanie może przywołać szybciej wiosnę? Oczywiście! Pierwsze symptomy najpiękniejszej pory roku mogą pojawić się przecież na naszych talerzach. Oto prosty przepis na zielone kanapki.
 Tatar kojarzy nam się najczęściej z potrawą przyrządzaną z surowego mięsa wołowego. Można go jednak przygotować również w wersji rybnej - z surowej bądź wędzonej ryby. Oto prosty przepis na tatar z łososia w licznym towarzystwie pomidorów.
 Wakacje to świetny czas, aby wprowadzić do naszej diety zdrowe produkty, a wraz z nimi zmienić nawyki żywieniowe. Dla tych, którzy nie odpowiadają za smakiem warzyw, przygotowaliśmy dwa przepisy, które pozwolą „odczarować” zielone dania. Oto zielone warzywa w smacznej odsłonie.
 To zupa idealna na upalne dni, a przy tym bardzo prosta do przygotowania. Gazpacho to rodzaj chłodnika wywodzącego się z Andaluzji. Oto nowa odsłona przepisu na tę pyszną zupę.
 W Anglii pozostaje dziś głównie atrakcją turystyczną w restauracjach. Śniadanie w stylu angielskim czyli sadzone jajko, parówka lub kiełbaska, bekon, tosty i fasolka w sosie pomidorowym to podstawa tego posiłku. Jeśli lubimy jeść pożywne śniadania, warto spróbować prostego przepisu.
 Polscy turyści w tym roku bardzo chętnie odwiedzali Grecję, a w szczególności greckie wyspy – ustalił portal Travelplanet.pl. Wielu rodaków rozsmakowało się w tamtejszej kuchni, a zwłaszcza w słodkościach. Grecki przysmak – ciasteczka kataifi możemy z powodzeniem zrobić we własnym domu. Oto przepis na wspomnienie z wakacji.
|