kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© Sergiogen - Fotolia.comOwoce morza (frutti di mare) - rozmaite zwierzęta morskie, jak skorupiaki i mięczaki, w tym małże, głowonogi i szkarłupnie, w wielu krajach uważane za prawdziwe rarytasy.
 
 
fot. Grillowane szaszłyki z krewetek i ananasa_z_pomidorową salsą z kaparamiNiegdyś owoców morza można było spróbować jedynie w czasie zagranicznych, egzotycznych wojaży. Dziś wcale nie musimy wybierać się w dalekie podróże, aby zjeść krewetki, kalmary czy langusty. Owoce morza cieszą się w Polsce sporą popularnością. Podpowiadamy, jak w prosty i szybki sposób przyrządzić je w domu.
 
 
© dundersztyc - Fotolia.comStatystyczny Polak zjada tylko 13 kg rocznie ryb rocznie, podczas gdy inne narody nawet ponad 60 kg. Choć na ogół mamy świadomość właściwości zdrowotnych, które płyną ze spożycia ryb, to decydujemy się na dania rybne głównie w sezonie letnim i w czasie świąt Bożego Narodzenia.
 
 
fot. LiptonOwoce morza, trufle, szampan, wino i herbata a także potrawy kuchni japońskiej i śródziemnomorskiej znalazły się na szczycie „Piramidy Dobrego Smaku Polaków” - wynika z raportu przeprowadzonego na zlecenie marki Lipton.
 
 
Pełna różnorodności, aromatycznych przypraw, świeżych ziół i warzyw kuchnia śródziemnomorska zachwyca, sprawia przyjemność w przyrządzaniu i jest - co bardzo ważne - zdrowa. Wykwintny smak jej potraw pozwala odkryć to, co najlepsze w jedzeniu...
 
 
fot. www.eko.plKrewetki są jednymi z najpopularniejszych na świecie owoców morza. Ze względów smakowych i odżywczych warto włączyć je do codziennego menu.
 
 
© Elke Dennis - Fotolia.comZ jedzeniem jest jak z modą – pewne potrawy są po prostu na czasie, podczas gdy inne stopniowo stają się mniej pożądane na naszych stołach. Znawcy trendów ujawnili niedawno, jakie specjały będą na topie w 2007 roku. Przedstawiamy niektóre potrawy i kulinarne techniki, które warto wypróbować aby zachwycić gości lecz także samemu zaczerpnąć radość i satysfakcję tak z jedzenia, jak z jego przygotowywania.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »