kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. elevation.plSkóra to największy, ale też jeden z najważniejszych organów całego organizmu. Nie tylko chroni przed szeregiem niekorzystnych czynników środowiska zewnętrznego, do jej podstawowych zadań należy również termoregulacja. Dlatego powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na jej właściwą pielęgnację, zwłaszcza podczas słonecznych i upalnych letnich miesięcy.
 
 
© Subbotina Anna - Fotolia.comCoraz chętniej myślimy o zbliżających się wakacjach. Słońce, za którym tak tęsknimy, wysusza jednak skórę i przyspiesza proces jej starzenia. Już dziś warto pomyśleć jak przygotować cerę do większej ekspozycji na słońce. Z pomocą mogą przyjść zabiegi kosmetyczne, które koncentrują się na nawilżeniu i regeneracji skóry.
 
 
fot. DermedOd jakiego momentu należy rozpocząć pielęgnację pod okiem specjalisty? Na co zwrócić uwagę przy wyborze profesjonalnego gabinetu kosmetycznego? W jaki sposób przygotować się do zabiegu w salonie? Z pierwszą wizytą u kosmetyczki zazwyczaj wiąże się wiele pytań i wątpliwości, które szybko mijają po przestąpieniu progu profesjonalnego gabinetu.
 
 
fot. DermedCiepłe promienie słońca i nieskrępowany dostęp do świeżych warzyw i owoców sprawiają, że latem chętniej eksperymentujemy nie tylko w kwestiach kulinarnych, ale również pielęgnacyjnych. Częściej wykonujemy domowe maseczki na twarz, bo o tej porze roku naturalnych składników mamy pod dostatkiem. Czy jednak maski sporządzone domowym sposobem mogą się równać z tymi profesjonalnymi?
 
 
fot. Tim Meijer, sxc.huUjędrnienie i nawilżenie skóry, zmatowienie cery tłustej, odżywienie włosów, to tylko niektóre właściwości jakie posiada jajko. W kosmetykach często znajdują się składniki występujące w jajkach. Żółtko bogate jest w ważne dla naszej cery witaminy A, B i E oraz minerały, jak: jod, żelazo i fosfor. Białko natomiast ma właściwości ściągające i odmładzające.
 
 
fot. NantesPrzez cały rok nasza skóra narażona jest na niekorzystne działanie czynników atmosferycznych. Wahania temperatury, wiatr, promieniowanie słoneczne, zbyt suche czy wilgotne powietrze nie są tym, co cera lubi najbardziej. A taką kapryśną pogodę możemy aktualnie obserwować za oknem. Nie zapominajmy także, że twarz to jedyna część ciała, która pozostaje zawsze odkryta. Zastanówmy się zatem, jak huśtawka temperatur wpływa na stan naszej cery i jak temu zaradzić.
 
 
Nie, to nie jest proste. Dobrze o tym wiesz, jeśli kiedykolwiek miałaś z nimi do czynienia. Rozstępy. Kiedy już się pojawią, ich uporczywość i zawziętość nie zna granic. Szczęśliwe te, które odniosły zwycięstwo, staczając łatwą walkę przy użyciu lekkiego oręża - kremu lub innego specyfiku.
 
 
fot. DermedW czasie letniego urlopu chcemy wypocząć, zrelaksować się i jak najlepiej wykorzystać promienie słoneczne. Niestety, często zamiast pięknej opalenizny, pamiątką z wakacji jest przesuszona skóra. Niekorzystnie działa na nią słońce, wiatr, kąpiele w chlorowanej lub słonej wodzie, a także... klimatyzacja.
 
 
© Barbara Pheby - Fotolia.comGdyby nie Szwajcarzy, Hiszpanie, Aztekowie, Majowie i Olmekowie, nie byłoby ani kakao, ani czekoladowych zajęcy na Wielkanoc. Gdyby nie oni, wiele z nas, kobiet, nie szusowałoby po supermarketach jak w slalomie, starając się ominąć te wszystkie czekoladowe pyszności. Od 3 tysięcy lat - bo wówczas hodowano już w Zatoce Meksykańskiej kakaowce - jesteśmy rozpieszczani coraz to nowymi czekoladowymi przysmakami. A zaczęło się niewinnie od indiańskiego napoju z ziaren kakaowca, rozpowszechnionego przez Majów. W XV-tym wieku Hiszpanie sprowadzili kakao do Europy, a cztery wieki później Szwajcarzy stworzyli pierwszą tabliczkę czekolady.
 
 
© luxora1 - Fotolia.comO skórę powinnyśmy dbać przez cały rok, ale wiosna i perspektywa zrzucenia ciepłych ubrań mocno nas do tego mobilizuje. Tym bardziej, że po zimie skóra jest sucha, popękana i nadwrażliwa.
 
 
Strony: [1] [2] następna »

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»