kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. Nietolerancja laktozyNawet 25 procent Polaków może cierpieć na nietolerancję laktozy. Jeżeli zmagamy się z dolegliwościami trawiennymi po spożyciu nabiału, zwykle zmieniamy dietę i rezygnujemy całkowicie z mleka i jego przetworów. To niestety może skutkować groźnymi dla organizmu niedoborami wapnia. Jak uchronić się przed tym problemem?
 
 
fot. HolleNietolerancja mleka krowiego u dziecka może objawiać się wieloma różnorodnymi przypadłościami, takimi jak bóle brzucha, kolka, refluks żołądkowo-jelitowy, problemy skórne czy brak przyrostu masy ciała. Według statystyk problemy z tolerancją mleka krowiego mogą dotyczyć około 5 procent maluchów. Dzięki szybkiej diagnozie i odpowiednio dopasowanej diecie można złagodzić objawy, a nawet całkowicie wyeliminować chorobę.
 
 
fot. ROS-SWEETPolacy coraz częściej spożywają jogurty. Z każdym rokiem jemy ich więcej, doceniając jego walory zdrowotne i smakowe. Lubimy zarówno jogurty naturalne, jak i owocowe. Kupione w domu, jak i zrobione w sklepie. Co wiemy o jogurcie?
 
 
fot. @ Tomo Jesenicnik - Fotolia.comNa świecie istnieje ponad 4 tysiące różnych rodzajów serów. Żółte, białe, niebieskie. Podpuszczkowe czy pleśniowe. Z dziurami lub bez. Bez względu na kształt, smak i sposób wytwarzania, sery są bardzo dobrym uzupełnieniem dobrze dobranej diety. Są doskonałym źródłem wapnia i białka. Co jeszcze powinniśmy wiedzieć o serze?
 
 
© mbt_studio - Fotolia.comZ każdym rokiem przybywa dzieci, u których stwierdza się objawy uczuleniowe. Mogą się one pojawić już w pierwszych miesiącach życia. Jednym z najczęstszych uczuleń jest alergia pokarmowa, np. na białka mleka krowiego. Czy zamiast niego można podawać dziecku mleko kozie?
 
 
© eternalfeelings - Fotolia.comZdecydowana większość dzieci, bo aż 97 procent, przyznaje, że lubi pić mleko, jednak tylko 62 procent spożywa je codziennie – wynika z badań przeprowadzonych przez Instytut Badawczy Pro Publicum. Tymczasem dziecko w wieku od 7-9 lat potrzebuje aż trzech szklanek mleka, aby dostarczyć organizmowi codzienną porcję wapnia. Warto zapewnić dzieciom dietę bogatą w ten pierwiastek – jego niedobory możemy bowiem odczuwać w późniejszym wieku.
 
 
© Tatyana Gladskih - Fotolia.comleko i wytwarzane z niego jogurty są dla najmłodszych cennym źródłem dobrze przyswajalnego białka, wapnia, fosforu i witamin B2 i B12. Jogurty powinny się stać stałym elementem diety najmłodszych- przekonuje kampania informacyjna „Jogurt na dobry dzień”. Od jakiego wieku dziecko może spożywać jogurt i jakie korzyści płyną z wprowadzenia go do diety malucha?
 
 
© Francesco83 - Fotolia.comZa kilka tygodni długo oczekiwane wakacje. Pomimo tak krótkiego czasu dzielącego nas od sezonu letniego, warto pomyśleć o przygotowaniu organizmu do wypoczynku i dalekich podróży. By cieszyć się beztroskimi chwilami, trzeba wzmocnić organizm odpowiednią ilością witamin i składników mineralnych, zwartych m.in. w mleku i jego przetworach.
 
 
© ksena32@ukrpost.ua - Fotolia.comJednym z głównych grzechów żywieniowych Polaków jest nieodpowiednio zbilansowana dieta. Oznacza to, że dostarczamy organizmowi składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania w niewłaściwych ilościach. Jednym z produktów, których nie powinno zabraknąć w codziennej diecie jest jogurt. Warto zatem zmienić przyzwyczajenia i uwzględnić go w naszym menu przede wszystkim z uwagi na walory zdrowotne – przekonuje Związek Polskich Przetwórców Mleka w kampanii „Jogurt na dobry dzień”.
 
 
Dzisiejsze kobiety marzą o smukłej sylwetce, jędrnym ciele oraz napiętej, gładkiej skórze. Atrakcyjny wizerunek poprawia poczucie <a id="a_nsitsp_2">własnej</a> wartości i dodaje pewności siebie. Młodzieńczy wygląd stał się również atutem w życiu zawodowym. Czy w osiągnięciu wymarzonego wyglądu może pomóc... mleko?
 
 
Strony: [1] [2] następna »

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »