kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. Nietolerancja laktozyNawet 25 procent Polaków może cierpieć na nietolerancję laktozy. Jeżeli zmagamy się z dolegliwościami trawiennymi po spożyciu nabiału, zwykle zmieniamy dietę i rezygnujemy całkowicie z mleka i jego przetworów. To niestety może skutkować groźnymi dla organizmu niedoborami wapnia. Jak uchronić się przed tym problemem?
 
 
fot. HolleNietolerancja mleka krowiego u dziecka może objawiać się wieloma różnorodnymi przypadłościami, takimi jak bóle brzucha, kolka, refluks żołądkowo-jelitowy, problemy skórne czy brak przyrostu masy ciała. Według statystyk problemy z tolerancją mleka krowiego mogą dotyczyć około 5 procent maluchów. Dzięki szybkiej diagnozie i odpowiednio dopasowanej diecie można złagodzić objawy, a nawet całkowicie wyeliminować chorobę.
 
 
fot. ROS-SWEETPolacy coraz częściej spożywają jogurty. Z każdym rokiem jemy ich więcej, doceniając jego walory zdrowotne i smakowe. Lubimy zarówno jogurty naturalne, jak i owocowe. Kupione w domu, jak i zrobione w sklepie. Co wiemy o jogurcie?
 
 
fot. @ Tomo Jesenicnik - Fotolia.comNa świecie istnieje ponad 4 tysiące różnych rodzajów serów. Żółte, białe, niebieskie. Podpuszczkowe czy pleśniowe. Z dziurami lub bez. Bez względu na kształt, smak i sposób wytwarzania, sery są bardzo dobrym uzupełnieniem dobrze dobranej diety. Są doskonałym źródłem wapnia i białka. Co jeszcze powinniśmy wiedzieć o serze?
 
 
© mbt_studio - Fotolia.comZ każdym rokiem przybywa dzieci, u których stwierdza się objawy uczuleniowe. Mogą się one pojawić już w pierwszych miesiącach życia. Jednym z najczęstszych uczuleń jest alergia pokarmowa, np. na białka mleka krowiego. Czy zamiast niego można podawać dziecku mleko kozie?
 
 
© eternalfeelings - Fotolia.comZdecydowana większość dzieci, bo aż 97 procent, przyznaje, że lubi pić mleko, jednak tylko 62 procent spożywa je codziennie – wynika z badań przeprowadzonych przez Instytut Badawczy Pro Publicum. Tymczasem dziecko w wieku od 7-9 lat potrzebuje aż trzech szklanek mleka, aby dostarczyć organizmowi codzienną porcję wapnia. Warto zapewnić dzieciom dietę bogatą w ten pierwiastek – jego niedobory możemy bowiem odczuwać w późniejszym wieku.
 
 
© Tatyana Gladskih - Fotolia.comleko i wytwarzane z niego jogurty są dla najmłodszych cennym źródłem dobrze przyswajalnego białka, wapnia, fosforu i witamin B2 i B12. Jogurty powinny się stać stałym elementem diety najmłodszych- przekonuje kampania informacyjna „Jogurt na dobry dzień”. Od jakiego wieku dziecko może spożywać jogurt i jakie korzyści płyną z wprowadzenia go do diety malucha?
 
 
© Francesco83 - Fotolia.comZa kilka tygodni długo oczekiwane wakacje. Pomimo tak krótkiego czasu dzielącego nas od sezonu letniego, warto pomyśleć o przygotowaniu organizmu do wypoczynku i dalekich podróży. By cieszyć się beztroskimi chwilami, trzeba wzmocnić organizm odpowiednią ilością witamin i składników mineralnych, zwartych m.in. w mleku i jego przetworach.
 
 
© ksena32@ukrpost.ua - Fotolia.comJednym z głównych grzechów żywieniowych Polaków jest nieodpowiednio zbilansowana dieta. Oznacza to, że dostarczamy organizmowi składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania w niewłaściwych ilościach. Jednym z produktów, których nie powinno zabraknąć w codziennej diecie jest jogurt. Warto zatem zmienić przyzwyczajenia i uwzględnić go w naszym menu przede wszystkim z uwagi na walory zdrowotne – przekonuje Związek Polskich Przetwórców Mleka w kampanii „Jogurt na dobry dzień”.
 
 
Dzisiejsze kobiety marzą o smukłej sylwetce, jędrnym ciele oraz napiętej, gładkiej skórze. Atrakcyjny wizerunek poprawia poczucie <a id="a_nsitsp_2">własnej</a> wartości i dodaje pewności siebie. Młodzieńczy wygląd stał się również atutem w życiu zawodowym. Czy w osiągnięciu wymarzonego wyglądu może pomóc... mleko?
 
 
Strony: [1] [2] następna »

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»