kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. Międzybrodzki MakaronTo przepis dla miłośników papryki, którzy nie wyobrażają sobie wakacji bez przyrządzania dań z tego warzywa. Sierpień to doskonały czas na kulinarne eksperymenty z papryką w roli głównej.
 
 
fot. Lasagne. KnorrLasagne jest jednym ze znaków rozpoznawczych kuchni włoskiej. Obok spaghetti i pizzy jest potrawą jednoznacznie kojarzoną z tym śródziemnomorskim krajem. Jak w domowym zaciszu przygotować lasagne, aby ten "makaronowy przekładaniec" smakował jak w czasie wycieczki do słonecznej Italii?
 
 
fot. @ grill M.studio - Fotolia.comWiększość z nas lubi grillowane jedzenie. Majowy weekend to doskonała okazja, aby rozpocząć sezon na przyrządzanie potraw w ten sposób. Marka Mosso sprawdziła, jakie produkty najczęściej wybierają Polacy na grilla.
 
 
fot. Grzegorz ŁapanowskiDla wielu obowiązkowym punktem udanego sezonu urlopowego jest grillowanie w gronie najbliższych i przyjaciół. To doskonała okazja do przygotowania posiłku na świeżym powietrzu, sprzyjająca kulinarnemu eksperymentowaniu. Jak podkreśla ekspert kulinarny programu QMP Grzegorz Łapanowski, grillowanie to sztuka, a na kulinarny sukces składa się wiele czynników, począwszy od techniki przygotowania potraw a skończywszy na jakości produktów.
 
 
fot. MaJaKDS / sxc.huNajnowsze badania, opublikowane w książce ,,Who Eats What" wskazują, że Polska jest jednym z krajów, znajdujących się w światowej czołówce pod względem spożycia mięsa. Zajmujemy bowiem wysokie, 12 miejsce.
 
 
Zbliżający się okres Świąt Bożego Narodzenia to czas wzmożonych zakupów spożywczych. Niestety często w ofercie można spotkać mięso i przetwory wędliniarskie niskiej jakości. Jak rozpoznać i wybrać te dobre?
 
 
Zima to okres, w którym słupek rtęci coraz częściej wskazuje temperatury minusowe. Dni są coraz zimniejsze, wietrzne i deszczowe. Nierzadko pada również śnieg. Brak światła słonecznego nie nasyca optymizmem. Czy można jednak przezwyciężyć falę ogarniającego zniechęcenia oraz ogólną apatię? Można, a nawet trzeba! W tym okresie niezwykle istotna będzie właściwie zbilansowana dieta.
 
 
© Elke Dennis - Fotolia.comZ jedzeniem jest jak z modą – pewne potrawy są po prostu na czasie, podczas gdy inne stopniowo stają się mniej pożądane na naszych stołach. Znawcy trendów ujawnili niedawno, jakie specjały będą na topie w 2007 roku. Przedstawiamy niektóre potrawy i kulinarne techniki, które warto wypróbować aby zachwycić gości lecz także samemu zaczerpnąć radość i satysfakcję tak z jedzenia, jak z jego przygotowywania.
 
 
© Hannes Eichinger - Fotolia.comNa szczęście minęły już czasy, kiedy wegetarianie byli przez „mięsożerne” społeczeństwo postrzegani jako dziwacy i „nawiedzeni ekolodzy”. Obecnie dieta bezmięsna nie wzbudza tak gorących emocji, z jednym jednak wyjątkiem: wegetarianki spodziewające się dziecka nadal muszą wysłuchiwać „dobrych” rad ze strony otoczenia, bywają nakłaniane do zmiany diety i straszone konsekwencjami, jakie może mieć ich sposób odżywiania dla mającego się narodzić dziecka.
 
 
Strony: [1]

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»