kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. Międzybrodzki MakaronTo przepis dla miłośników papryki, którzy nie wyobrażają sobie wakacji bez przyrządzania dań z tego warzywa. Sierpień to doskonały czas na kulinarne eksperymenty z papryką w roli głównej.
 
 
fot. Lasagne. KnorrLasagne jest jednym ze znaków rozpoznawczych kuchni włoskiej. Obok spaghetti i pizzy jest potrawą jednoznacznie kojarzoną z tym śródziemnomorskim krajem. Jak w domowym zaciszu przygotować lasagne, aby ten "makaronowy przekładaniec" smakował jak w czasie wycieczki do słonecznej Italii?
 
 
fot. @ grill M.studio - Fotolia.comWiększość z nas lubi grillowane jedzenie. Majowy weekend to doskonała okazja, aby rozpocząć sezon na przyrządzanie potraw w ten sposób. Marka Mosso sprawdziła, jakie produkty najczęściej wybierają Polacy na grilla.
 
 
fot. Grzegorz ŁapanowskiDla wielu obowiązkowym punktem udanego sezonu urlopowego jest grillowanie w gronie najbliższych i przyjaciół. To doskonała okazja do przygotowania posiłku na świeżym powietrzu, sprzyjająca kulinarnemu eksperymentowaniu. Jak podkreśla ekspert kulinarny programu QMP Grzegorz Łapanowski, grillowanie to sztuka, a na kulinarny sukces składa się wiele czynników, począwszy od techniki przygotowania potraw a skończywszy na jakości produktów.
 
 
fot. MaJaKDS / sxc.huNajnowsze badania, opublikowane w książce ,,Who Eats What" wskazują, że Polska jest jednym z krajów, znajdujących się w światowej czołówce pod względem spożycia mięsa. Zajmujemy bowiem wysokie, 12 miejsce.
 
 
Zbliżający się okres Świąt Bożego Narodzenia to czas wzmożonych zakupów spożywczych. Niestety często w ofercie można spotkać mięso i przetwory wędliniarskie niskiej jakości. Jak rozpoznać i wybrać te dobre?
 
 
Zima to okres, w którym słupek rtęci coraz częściej wskazuje temperatury minusowe. Dni są coraz zimniejsze, wietrzne i deszczowe. Nierzadko pada również śnieg. Brak światła słonecznego nie nasyca optymizmem. Czy można jednak przezwyciężyć falę ogarniającego zniechęcenia oraz ogólną apatię? Można, a nawet trzeba! W tym okresie niezwykle istotna będzie właściwie zbilansowana dieta.
 
 
© Elke Dennis - Fotolia.comZ jedzeniem jest jak z modą – pewne potrawy są po prostu na czasie, podczas gdy inne stopniowo stają się mniej pożądane na naszych stołach. Znawcy trendów ujawnili niedawno, jakie specjały będą na topie w 2007 roku. Przedstawiamy niektóre potrawy i kulinarne techniki, które warto wypróbować aby zachwycić gości lecz także samemu zaczerpnąć radość i satysfakcję tak z jedzenia, jak z jego przygotowywania.
 
 
© Hannes Eichinger - Fotolia.comNa szczęście minęły już czasy, kiedy wegetarianie byli przez „mięsożerne” społeczeństwo postrzegani jako dziwacy i „nawiedzeni ekolodzy”. Obecnie dieta bezmięsna nie wzbudza tak gorących emocji, z jednym jednak wyjątkiem: wegetarianki spodziewające się dziecka nadal muszą wysłuchiwać „dobrych” rad ze strony otoczenia, bywają nakłaniane do zmiany diety i straszone konsekwencjami, jakie może mieć ich sposób odżywiania dla mającego się narodzić dziecka.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »