kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© Juststone - Fotolia.comNajwiększe uprawy migdałów znajdowały się w środkowej Azji, w Mongolii i Chinach, znane były tam o tysięcy lat, do Europy dotarły dzięki kupcom podróżującym Jedwabnym Szlakiem, następnie przybyły do Ameryki, gdzie dziś odbywa się 75% światowej produkcji migdałów.
 
 
© Thomas Francois - Fotolia.comJuż za kilka dni - 12 kwietnia obchodzić będziemy Światowy Dzień Czekolady. Z okazji tego święta łasuchów warto przypomnieć, że ten smakołyk powstaje na bazie ziarna kakaowca. Czekolada była znana już w starożytności, a stała się popularna w XVII wieku. Pierwsza tabliczka czekolady powstała sto lat później. O wpływie czekolady na nasz organizm rozmawiamy z Agnieszką Piskałą, specjalistką ds. żywienia w programie edukacyjnym „Żyj smacznie i zdrowo”.
 
 
© Thomas Francois - Fotolia.comGorzka czekolada potrafi uwieść smakiem. Mało kto jest odporny na jej wdzięki. Francuzi zwykli mawiać, że dziewięć osób na dziesięć przyznaje, że uwielbia czekoladę, jednak ta dziesiąta nie mówi prawdy.
 
 
fot. Nestle12 kwietnia obchodzony jest Dzień Czekolady - niekwestionowanej królowej słodyczy, pokusy, której nie mogą się oprzeć nawet najwytrwalsi w swoich dietetycznych postanowieniach. Pysznie intensywna, rozpływająca się w ustach, niebiańska, gorąca, z mlekiem, w tabliczkach, nadziewana...
 
 
Od najdawniejszych czasów ludzie poszukiwali eliksiru wiecznej młodości, zdrowia i urody. Nad jego pozyskaniem pracowali zarówno alchemicy, jak i naukowcy. Okazuje się tymczasem, że wszystko, co niezbędne do zachowania doskonałej kondycji i urody zamknięte jest we wnętrzu młodego zielonego kokosa.
 
 
Jak naturalnymi sposobami pomóc naszym paznokciom? Co ma największy wpływ na ich kondycję? Zdarza się, że powodem problemów z paznokciami jest niewłaściwe odżywianie się.fot. NobleHealth
 
 
Jesteś podatna na najmniejsze nawet przeziębienia? W dodatku masz skłonność do cięższego przebiegu infekcji? Czujesz się ospała, a poranna kawa tylko pogarsza sprawę. Czujesz, że Twój organizm "buntuje się" przeciwko tobie? Oznacza to, że masz osłabioną odporność. Twój organizm potrzebuje natychmiastowego wzmocnienia i dużej dawki energii!
 
 
Nie uprawiasz żadnego sportu, nie chadzasz na spacery choćby co drugi dzień? Nad jedzeniem zastanawiasz się, ale głównie w kontekście tego co lubisz, a czego nie? Stres to nieomal twoje drugie nazwisko, magnez kojarzy ci się głównie z przyczepianiem zdjęć na lodówce, a twój codzienny wydatek to obowiązkowa paczka papierosów? Weź się w garść! Nasze zdrowie i samopoczucie w dużej mierze zależy od trybu życia, jaki prowadzimy.
 
 
Wiosna budzi się bardzo leniwie. Krótsze zimowe dni i chłód spowodowały, że organizm jest bardzo zmęczony, a nam brakuje chęci do działania. Jak sobie poradzić z poranną ospałością i wspomóc siły witalne? Poniżej przedstawiamy kilka prostych, a przy okazji smakowitych, sposobów, jakie poleca dr n. med. Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna, specjalista w zakresie żywienia człowieka i dietetyki, dietetyk SANTE.
 
 
© Deyan Georgiev - Fotolia.comRozkosz smaku, tajemnica wiecznej urody i zdrowia... zamknięta w złotej puszce. Czy jest naród, który dorównałby Grekom w tworzeniu afrodyzjaków?
 
 
Strony: [1] [2] następna »

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»