kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. OTO!SushiNa przestrzeni ostatnich kilkunastu lat sushi stało się bardzo modną potrawą wśród Polaków. Cenimy to danie za walory smakowe oraz estetyczne. Na jego temat powstało sporo różnych mitów, z którymi rozprawiła się załoga restauracji OTO!sushi.
 
 
fot. Lubella. Sałatka z kaszy pszennejKulinarne trendy ubiegłego roku dowiodły, że jesteśmy społeczeństwem, które lubi dobrze zjeść, ale jeszcze chce wiedzieć, co jest na talerzu. Dzięki wzrostowi kulinarnej świadomości Polacy trzymają rękę na pulsie kulinarnych mód. O kulinarnych trendach obowiązujących w 2015 roku opowiada Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny współpracujący z marką Lubella.
 
 
fot. jedzenie na wynos.eniro polskaTempo naszego życia znacznie wzrosło. Nic zatem dziwnego, że coraz częściej zamawiamy jedzenie do domu oraz do pracy. Tylko 11 listopada, kiedy większość sklepów była zamknięta, wyszukiwarka lokalna panoramafirm.pl zanotowała dwustuprocentowy wzrost zapytań o „jedzenie z dostawą” w porównaniu z normalnymi dniami. Polacy najchętniej decydują się na dania kuchni azjatyckiej i włoskiej.
 
 
fot. abcdz2000  / sxc.huKuchnia azjatycka jest tak bogata w składniki, smaki, aromaty i przyprawy, jak wielki jest azjatycki kontynent. Choćby pobieżne zapoznanie się z jej bogactwem to prawdziwa proponuje transkontynentalna podróż kulinarna.
 
 
fot. arinas74 (Ariel da Silva Parreira) / sxc.huJeszcze 10 lat temu „zabłyśnięcie" w domu daniami egzotycznych kuchni oznaczało konieczność długotrwałego i żmudnego poszukiwania składników lub pójścia na kompromis i zrobienia dania „prawie" japońskiego, tajskiego czy choćby hiszpańskiego. Dziś miłośników kuchennych eksperymentów ogranicza tylko wyobraźnia.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»