kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. sałatka z truskawkami KnorrTruskawki są niewątpliwie symbolem lata. Dla wielu z nas to przysmak, którego nie jesteśmy w stanie sobie odmówić i przez to spożywamy te owoce w dużych ilościach. Choć lubimy je jeść z cukrem, czy jogurtem, warto skusić się na nieco inny sposób ich podania. Truskawki mogą z powodzeniem królować w sałatkach i to niekoniecznie owocowych.
 
 
© teressa - Fotolia.comKażdego roku przed świętami Bożego Narodzenia szukamy zastanawiamy się, co zagości na naszych stołach w tym szczególnym okresie. Jakie są kulinarne zwyczaje Polaków na święta? Okazuje się, że aż 93 procent z nas postawi, jak co roku, na tradycyjną kuchnię i swojskie smaki – wynika z badań przeprowadzonych przez markę Mosso. Obowiązkowymi punktami wigilijnego menu będą: barszcz czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami oraz ryby.
 
 
© Unclesam - Fotolia.comŚwięta to czas, kiedy po przyprawy sięgamy szczególnie często. To głównie dzięki nim słodkie wypieki smakują tak wyśmienicie. Warto zwrócić uwagę na to, co dodajemy do świątecznych ciast - niektóre z popularnych przypraw swoje właściwości zawdzięczają nie naturze, lecz chemicznym składnikom.
 
 
fot. DeanteAranżując kuchnię, warto pomyśleć o tym, aby była ona urządzona w sposób praktyczny. Praktyczny nie oznacza jednak nudny. Diabeł przecież tkwi w szczegółach.
 
 
fot. Szparagi z kurczakiem i makaronemSą bardzo niskokaloryczne, pożywne i zawierają błonnik pokarmowy. Szparagi, bo o nich mowa, to warzywa o bogactwie witamin i substancji odżywczych. Z każdym rokiem Polacy chętniej po nie sięgają, doceniając ich wyjątkowy smak. Oto prosty przepis na szparagi z kurczakiem i makaronem.
 
 
fot. BakallandKiedy wiosna budzi przyrodę do życia, zmiany powinny nastąpić również na naszych talerzach. Zielony to obowiązujący kolor tej wiosny w każdej kuchni. Kusząco i apetycznie wyglądają przecież nowalijki połączone z chrupiącymi dodatkami i suszonymi owocami. Dzięki nim zyskamy energię, ale też pomożemy zdrowiu. Oto kilka przepisów na chrupiące sałatki.
 
 
fot. Wielkanocna babaWielkanocna babka jest jednym z obowiązkowych dań na świątecznym stole. W Polsce tradycja jej wypieku sięga aż XVII wieku. Jak przyrządzić pyszną, puszystą babę w domowym zaciszu? Jak zaskoczyć rodzinę i gości wyjątkowym smakiem tego wielkanocnego przysmaku?
 
 
fot. Wiosenne kanapkiCzy niedzielne śniadanie może przywołać szybciej wiosnę? Oczywiście! Pierwsze symptomy najpiękniejszej pory roku mogą pojawić się przecież na naszych talerzach. Oto prosty przepis na zielone kanapki.
 
 
fot. KikkomanKażdego roku częściej i chętniej sięgamy po ryby, których smak i walory zdrowotne coraz częściej doceniamy. Sposobów na przygotowanie ryb jest wiele, ale nie zawsze wiemy, które są dla nas najkorzystniejsze. Oto garść porad, które sprawią, że nasze rybne danie będzie smakowało wybornie.
 
 
fot. Kuchnia włoska_pizzaW ostatnich latach zmieniło się podejście Polaków do gotowania i kulinariów. Obecnie to bardzo modne hobby, które zajmuje całe rodziny. Jak i co gotujemy? Jaką kuchnię cenimy najbardziej? Jakie są powody wzrostu zainteresowania kuchnią i gotowaniem?
 
 
Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] następna »

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »