kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. GrillAmerykanie przyrządzają na grillu duże i soczyste kawałki mięsa, Chińczycy insekty i larwy owadów, a Brazylijczycy słodkie owoce. Jakie potrawy najchętniej przygotowujemy na grillu? O preferencjach smakowych Polaków i nie tylko opowiada Katarzyna Zadka, specjalista ds. żywienia programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo”.
 
 
fot. Szaszłyki z krewetekSezon grillowy sprzyja przyrządzaniu różnych mięs na ruszcie. Prócz kiełbasy i karkówki warto poeksperymentować z innymi połączeniami smaków. Oto dwa przepisy na oryginalne potrawy - grillowany filet z ziemniakami oraz szaszłyki z krewetkami.
 
 
fot. @ grill M.studio - Fotolia.comWiększość z nas lubi grillowane jedzenie. Majowy weekend to doskonała okazja, aby rozpocząć sezon na przyrządzanie potraw w ten sposób. Marka Mosso sprawdziła, jakie produkty najczęściej wybierają Polacy na grilla.
 
 
fot. rodzinny grillLetni wypoczynek sprzyja relaksowi na świeżym powietrzu - wielu z nas spędza wakacyjne weekendy z rodziną czy przyjaciółmi. Nierozłącznym elementem tych spotkań jest grillowanie. Jednak nie zawsze to co dla biesiadujących przyjemne jest takie również dla naszego zdrowia. Grillowane potrawy bywają tłuste i ciężkostrawne. Można je jednak zastąpić równie smacznymi i znacznie lżejszymi przekąskami.
 
 
fot. łosoś z rusztu z sosem czosnkowymSprzyjająca aura sprawia, że chętniej decydujemy na przygotowywanie potraw w plenerze. A skoro plener, to oczywiście grillowanie. Zwykle decydujemy się na wrzucenie na ruszt kiełbasek i karkówki. Warto jednak spróbować nieco innego menu, które z powodzeniem można przygotować na grillu. Oto pięć ciekawych przepisów na dania z rusztu.
 
 
fot. Grzegorz ŁapanowskiDla wielu obowiązkowym punktem udanego sezonu urlopowego jest grillowanie w gronie najbliższych i przyjaciół. To doskonała okazja do przygotowania posiłku na świeżym powietrzu, sprzyjająca kulinarnemu eksperymentowaniu. Jak podkreśla ekspert kulinarny programu QMP Grzegorz Łapanowski, grillowanie to sztuka, a na kulinarny sukces składa się wiele czynników, począwszy od techniki przygotowania potraw a skończywszy na jakości produktów.
 
 
© M.studio - Fotolia.comDługi weekend majowy to dla wielu okazja do rozpoczęcia sezonu grillowego. Aż 94 procent internautów zamierza gillować w tym roku, z czego prawie połowa badanych przygotuje w ten sposób posiłek w najbliższy majowy weekend – wynika z ankiety przeprowadzonej przez Frisco.pl. Internauci najchętniej na grillowym ruszcie przygotują kiełbasę, karkówkę i części kurczaka.
 
 
© Darius Dzinnik - Fotolia.comPo długiej i uciążliwej zimie z radością myślimy o kilku dniach wolnego w zbliżający się weekend majowy. Warto wykorzystać ten czas na zmianę nawyków żywieniowych i zadbać, aby majówka była połączeniem odpoczynku i przyjemności. Zdrowe i smaczne jedzenie winno iść w parze z aktywnością fizyczną.
 
 
fot. Lukáš Patkaň / sxc.huTemperatura nie niższa niż 55°C – to nie prognoza pogody na najbliższy weekend, ale zalecenia dotyczące zapłonu podpałek do grilla. Przed majowym weekendem Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz Inspekcja Handlowa radzą, na co zwrócić uwagę wybierając urządzenia do grillowania.
 
 
fot. kamai.plW ciągu ostatnich kilku lat grillowanie stało się w Polsce bardzo popularne. Coraz częściej właśnie taką formę spędzania wolnego czasu wybieramy, spotykając się z naszymi znajomymi w ogrodzie przy pysznym jedzeniu. No właśnie, na temat walorów smakowych potraw z grilla na pewno nikt nie będzie dyskutował, ale czy jest ono zdrowe? Czy nie rozbija totalnie naszej diety? Czy można zrobić coś, co sprawi, że jedzenie z grilla będzie nie tylko smaczne, ale także zdrowe?
 
 
Strony: [1] [2] następna »

 


 


 

Niezwykle aromatyczny, bogaty smakowo tort zadowoli zarówno miłośników klasycznych ciast jak i nie przepadających za słodkimi ciężkimi wypiekami.»