kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

© Sergiogen - Fotolia.comOwoce morza (frutti di mare) - rozmaite zwierzęta morskie, jak skorupiaki i mięczaki, w tym małże, głowonogi i szkarłupnie, w wielu krajach uważane za prawdziwe rarytasy.
 
 
fot. indexfood.plKraje wybrzeża Morza Śródziemnego - kolebka europejskiej cywilizacji, jak żaden region Starego Kontynentu, posiadają niezliczone ilości legend, podań i opowieści. Mity te związane są nie tylko z bogami, czy początkiem świata. Wiele z nich dotyczy ... jedzenia.
 
 
© Yuri Arcurs - Fotolia.comTyle jest rodzajów diet, ile ryb w oceanie. Jak spośród nich wybrać dietę najlepiej dostosowaną do indywidualnych potrzeb organizmu? Oto jest pytanie. Poniżej zestawienie kilku najpopularniejszych diet, które może pomóc w znalezieniu rozwiązania.
 
 
Pełna różnorodności, aromatycznych przypraw, świeżych ziół i warzyw kuchnia śródziemnomorska zachwyca, sprawia przyjemność w przyrządzaniu i jest - co bardzo ważne - zdrowa. Wykwintny smak jej potraw pozwala odkryć to, co najlepsze w jedzeniu...
 
 
© Oscar Espinosa - Fotolia.comW trakcie doby najwięcej zawałów serca występuje pomiędzy godziną 6 rano a 12 w południe. Najmniej zgonów występuje w niedzielę, zaś poniedziałek jest dniem o najwyższej śmiertelności w ciągu całego tygodnia. Co robić, by nasze serce pracowało jak najdłużej?
 
 
© marcodelellis - Fotolia.comDieta śródziemnomorska uznawana jest za jedną z najzdrowszych. Składają się na nią głównie owoce, warzywa, produkty mączne, produkty zbożowe, olej z oliwek, ryby, a także niewielkie ilości czerwonego mięsa i produktów nabiałowych.
 
 
© kevers - Fotolia.comKuchnia grecka zdaniem smakoszy zalicza się do najlepszych kuchni świata. Co nadaje jej tak oryginalny charakter? Przede wszystkim słońce. Pod upalnym niebem Grecji rośnie, dojrzewa i nabiera najlepszego smaku nieprzebrana ilość jarzyn, ziół i owoców. Po drugie - ziemia, od gór, na zboczach których pasą się stada owiec, poprzez doliny porośnięte gajami oliwnymi, zagonami warzyw i winnic. I wreszcie sięgające starożytności i przekazywane z pokolenia na pokolenia tradycje kulinarne.
 
 
© el.rudakova - Fotolia.comSprawdzoną receptę na udany początek dnia mają Włosi – swój dzień zawsze zaczynają od zdrowego, śródziemnomorskiego śniadania.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »