kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. figiMają nieoceniony wpływ na serce i pracę układu krwionośnego. Figi, bo o nich mowa, są tak naprawdę typem kwiatu, nie zaś owocem drzewa figowego. Z którym krajem kojarzy nam się figa? Z pewnością z Turcją, Grecją czy Chorwacją, ale też z Włochami, gdzie Polacy wyjeżdżają przecież bardzo często.
 
 
fot. Owsiane muffiny twarogowe z jabłkamiMuffiny zyskały w naszym kraju ogromną popularność. Te ciastka w kształcie wysokiej babeczki z przeróżnymi dodatkami "przywędrowały" do nas ze Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Prezentujemy przepis na rodzimą wersję muffinów - owsiane ciasteczka z wykorzystaniem pysznych sezonowych jabłek.
 
 
fot. Babeczki jaglane z jesienną śliwkąJeśli po świętach czujemy się ociężali i chcemy porzucić przepełniony ciężkostrawnymi potrawami jadłospis, warto sięgnąć po zdrowe posiłki. Zdrowym nawykiem może być np. przygotowanie pysznego, wartościowego deseru, który dostarczy energii i będzie doskonałym dodatkiem do rodzinnych spotkań. Oto przepis na babeczki jaglane z jesienną śliwką.
 
 
© Deyan Georgiev - Fotolia.comPowstaje w głównej mierze z sezamu. Jest przysmakiem znanym i cenionym. W języku greckim i arabskim słowo „chałwa”, bo o niej mowa, oznacza po prostu „cukierek”. Jej kęs na deser, z zachowaniem pozostałych posiłków – pożywi nas i nasyci. Jeżeli chcemy, aby chałwa dostarczyła organizmowi cennych składników i zadowoliła nasze podniebienia możemy przyrządzić ją sami – korzystając z naturalnych produktów.
 
 
© Africa Studio - Fotolia.comDla wielu z nas wakacje są okazją do częstszego spożywania tej smacznej przekąski. Lody, bo o nich mowa, to jedne z najmniej kalorycznych słodyczy. W dodatku potrafią schłodzić nasz organizm w letnie dni i poprawić nastrój. Lody mogą być zdrową przekąską, o ile przygotujemy je w domu. Tylko od nas zależy wówczas jakość i sam dobór składników.
 
 
31 marca obchodzimy Światowy Dzień Budyniu. Z tej okazji supermarket internetowy Fresh24.pl zorganizował Wielką Facebookową Sondę Budyniową badającą budyniowe preferencje Polaków. Wynika z niej, że naszym ulubionym budyniem jest śmietankowy, na ciepło, polany sokiem. Najmniej amatorów znajduje zaś zimny budyń czekoladowy z sokiem.
 
 
fot. NestleLody to zimna przekąska, po którą sięgamy najczęściej w upalne dni, ale nie tylko. Coraz częściej wybieramy nasze ulubione desery lodowe podczas wizyt w centrach handlowych czy w kawiarniach. Warto zadać sobie pytanie, skąd pochodzi ich receptura, która odpowiednio przygotowana, będzie gwarancją jakości oraz doskonałego smaku. Czy możemy to sprawdzić? Na co zwrócić uwagę?
 
 
Słodki cynamon, orzeźwiająca wanilia, orientalny kardamon, korzenne goździki to aromatyczne towarzystwo, z którym można teraz wypić ulubioną kawę lub zjeść pyszny deser. Wszystkie te przyprawy są składnikami Przyprawy do Kawy i Deserów Kamis.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »