kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. Ostomed_jesieńPo sezonie urlopowym słońce często zostawia nam niechciane pamiątki - popękane naczynka czy przesuszoną skórę. cera jesienią potrzebuje wyjątkowej pielęgnacji, która musi sprostać powakacyjnym problemom. Co możemy zrobić dla naszej skóry twarzy, kiedy za oknami jesienna szaruga?
 
 
fot. Czego skóra potrzebuje jesienią, fot. Fotolia.comNadchodzące miesiące będą niełatwe dla naszej skóry, ale to najwłaściwszy czas na jej odmłodzenie i regenerację. Odpowiednia pielęgnacja i dobrane właściwie zabiegi pozwolą przygotować skórę do zimowych chłodów. Jak wspomóc naszą skórę w najbliższych tygodniach?
 
 
© konradbak - Fotolia.comCera naczynkowa charakteryzuje się powstającymi licznie podskórnymi pajączkami, zaczerwienieniem w okolicach nosa, policzków i brody. Nawet przy odrobinie alkoholu, niewielkiej zmianie temperatury czy wizycie w saunie pojawiają się powyższe objawy. Cera tego typu wymaga specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych.
 
 
fot. Der-MedWystarczy zmiana temperatury lub pikantna potrawa, aby na Twojej twarzy pojawiło się zaczerwienienie? To znak, że możesz mieć problem z pękającymi naczynkami. Taka cera wymaga szczególnej troski, dlatego podstawy jej pielęgnacji powinniśmy znać niczym abecadło.
 
 
Czy niewinny z pozoru rumieniec na twarzy może przerodzić się w zmiany chorobowe? Trądzik różowaty (rosacea) jest przewlekłym schorzeniem charakteryzującym się nawracającymi epizodami zaczerwienienia w obrębie twarzy, rumieniem, obecnością grudek, krost, teleangiektazji oraz zmian przerostowych.
 
 
© namwar69 - Fotolia.comRumiane policzki - dawniej oznaka zdrowia – dziś bywają utrapieniem nie tylko nieśmiałych pań. Cera naczynkowa sprawia mnóstwo kłopotów, ale dzięki lekarzom i kosmetologom coraz lepiej umiemy sobie z nią radzić.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »