kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakłażanyWakacje to świetny czas, aby wprowadzić do naszej diety zdrowe produkty, a wraz z nimi zmienić nawyki żywieniowe. Dla tych, którzy nie odpowiadają za smakiem warzyw, przygotowaliśmy dwa przepisy, które pozwolą „odczarować” zielone dania. Oto zielone warzywa w smacznej odsłonie.
 
 
fot. brokułyTo, co spożywa przyszła mama ma kluczowe znaczenie dla rozwoju płodu. Niedobór witamin, minerałów i składników odżywczych w czasie ciąży może mieć wpływa na zdrowie dziecka, kiedy przyjdzie ono na świat. Kobieta oczekująca na narodziny dziecka powinna zatem w swojej diecie uwzględniać wartościowe pokarmy. W czasie ciąży warto np. sięgać po brokuły – źródło kwasu foliowego, niezbędnego do prawidłowego działania organizmu.
 
 
© svl861 - Fotolia.comTen zielony krewniak kalafiora jest w naszym kraju coraz popularniejszy - i słusznie, ma bowiem mnóstwo wartości odżywczych, witamin i soli mineralnych. Choć ich smakiem możemy się delektować praktycznie przez cały rok, warto jeść dużo brokułów właśnie teraz, kiedy są najtańsze i najsmaczniejsze.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »