kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakłażanyWakacje to świetny czas, aby wprowadzić do naszej diety zdrowe produkty, a wraz z nimi zmienić nawyki żywieniowe. Dla tych, którzy nie odpowiadają za smakiem warzyw, przygotowaliśmy dwa przepisy, które pozwolą „odczarować” zielone dania. Oto zielone warzywa w smacznej odsłonie.
 
 
fot. brokułyTo, co spożywa przyszła mama ma kluczowe znaczenie dla rozwoju płodu. Niedobór witamin, minerałów i składników odżywczych w czasie ciąży może mieć wpływa na zdrowie dziecka, kiedy przyjdzie ono na świat. Kobieta oczekująca na narodziny dziecka powinna zatem w swojej diecie uwzględniać wartościowe pokarmy. W czasie ciąży warto np. sięgać po brokuły – źródło kwasu foliowego, niezbędnego do prawidłowego działania organizmu.
 
 
© svl861 - Fotolia.comTen zielony krewniak kalafiora jest w naszym kraju coraz popularniejszy - i słusznie, ma bowiem mnóstwo wartości odżywczych, witamin i soli mineralnych. Choć ich smakiem możemy się delektować praktycznie przez cały rok, warto jeść dużo brokułów właśnie teraz, kiedy są najtańsze i najsmaczniejsze.
 
 
Strony: [1]

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»