kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. OrasAż 80 procent infekcji przenoszą nasze brudne dłonie. Latem częściej przebywamy w miejscach publicznych i środkach transportu, jesteśmy zatem narażeni na większą liczbę zarazków. Wakacyjne rozleniwienie sprawia, że zapominamy o podstawowej higienie dłoni. Jak uniknąć takich zagrożeń w czasie wypoczynku?
 
 
© redhorst - Fotolia.comPotrafią spędzić sen z powiek każdej kobiecie – krostki, wypryski czy wreszcie choroby skóry. Pojawiają się najczęściej na twarzy, rękach, nogach oraz plecach. Nie ma chyba osoby, która by nie zetknęła się z tymi problemami. Skąd biorą się zmiany na naszej skórze?
 
 
fot. Grupa Aramtura_smallNasze łazienki i kuchnie to miejsca, które są najbardziej narażone na różnego rodzaju zanieczyszczenia, co sprawia, że drobnoustroje rozwijają się tam najszybciej. Sprzyja im podwyższona wilgotność powietrza. Korzystają wspólnie z przedmiotów codziennego użytku mamy częsty kontakt z bakteriami w łazienkach i kuchniach. Jak radzić sobie z zagrożeniem z ich strony i co zrobić, aby zwiększyć poziom higieny w naszych wnętrzach?
 
 
Sezon jesienno-zimowy można uznać oficjalnie za rozpoczęty. Przeziębienie i grypa dotykają coraz więcej osób. Czy wiemy, jak uchronić się przed infekcjami? Jak wynika z badań przeprowadzonych przez Dettol – mycie rąk (65%) i czyszczenie powierzchni (26%) to zdaniem Polaków najlepszy sposób na to, by zapobiec rozprzestrzenianiu się zarazków. Daleko nam jednak do ideału. W Kanadzie, której obywatele najlepiej wypadli w badaniu, aż 90 % społeczeństwa uważa higienę rąk za jedną z najbardziej efektywnych metod na zatrzymanie rozprzestrzeniania się infekcji.
 
 
fot. NestleTemperatura, światło czy wilgoć nie są sprzymierzeńcami żywności, zwłaszcza w letnie, upalne dni. Pod ich wpływem zmianom ulega skład mikrobiologiczny, chemiczny i fizyczny produktów spożywczych, co wpływa na walory smakowe, strukturę i właściwości np. warzyw czy owoców.
 
 
Jogurt to produkt znany od wieków. Już 4 tysiące lat temu pili go Egipcjanie. Jego walory zdrowotne i smakowe szybko docenili mieszkańcy krajów bliskiej Azji, Afryki i Bałkanów. Obecnie ponad 30 procent ludzi na całym świecie regularnie pije jogurty.
 
 
Strony: [1]

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»