kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. OrasAż 80 procent infekcji przenoszą nasze brudne dłonie. Latem częściej przebywamy w miejscach publicznych i środkach transportu, jesteśmy zatem narażeni na większą liczbę zarazków. Wakacyjne rozleniwienie sprawia, że zapominamy o podstawowej higienie dłoni. Jak uniknąć takich zagrożeń w czasie wypoczynku?
 
 
© redhorst - Fotolia.comPotrafią spędzić sen z powiek każdej kobiecie – krostki, wypryski czy wreszcie choroby skóry. Pojawiają się najczęściej na twarzy, rękach, nogach oraz plecach. Nie ma chyba osoby, która by nie zetknęła się z tymi problemami. Skąd biorą się zmiany na naszej skórze?
 
 
fot. Grupa Aramtura_smallNasze łazienki i kuchnie to miejsca, które są najbardziej narażone na różnego rodzaju zanieczyszczenia, co sprawia, że drobnoustroje rozwijają się tam najszybciej. Sprzyja im podwyższona wilgotność powietrza. Korzystają wspólnie z przedmiotów codziennego użytku mamy częsty kontakt z bakteriami w łazienkach i kuchniach. Jak radzić sobie z zagrożeniem z ich strony i co zrobić, aby zwiększyć poziom higieny w naszych wnętrzach?
 
 
Sezon jesienno-zimowy można uznać oficjalnie za rozpoczęty. Przeziębienie i grypa dotykają coraz więcej osób. Czy wiemy, jak uchronić się przed infekcjami? Jak wynika z badań przeprowadzonych przez Dettol – mycie rąk (65%) i czyszczenie powierzchni (26%) to zdaniem Polaków najlepszy sposób na to, by zapobiec rozprzestrzenianiu się zarazków. Daleko nam jednak do ideału. W Kanadzie, której obywatele najlepiej wypadli w badaniu, aż 90 % społeczeństwa uważa higienę rąk za jedną z najbardziej efektywnych metod na zatrzymanie rozprzestrzeniania się infekcji.
 
 
fot. NestleTemperatura, światło czy wilgoć nie są sprzymierzeńcami żywności, zwłaszcza w letnie, upalne dni. Pod ich wpływem zmianom ulega skład mikrobiologiczny, chemiczny i fizyczny produktów spożywczych, co wpływa na walory smakowe, strukturę i właściwości np. warzyw czy owoców.
 
 
Jogurt to produkt znany od wieków. Już 4 tysiące lat temu pili go Egipcjanie. Jego walory zdrowotne i smakowe szybko docenili mieszkańcy krajów bliskiej Azji, Afryki i Bałkanów. Obecnie ponad 30 procent ludzi na całym świecie regularnie pije jogurty.
 
 
Strony: [1]

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »